Fakta om föreningen

         Föreningen bildades 1989 då fastigheten i kvarteret Ekorren 28 färdigställdes. Föreningen innehar äganderätt till fastigheten, med adress Karl Dahlgrensgatan 1, 3, 5, 7.

        Brf Kanberget är en äkta bostadsrättsförening och består av 31 lägenheter, varav 7 st 2:or, 15 st 3:or, 4 st 4:or och 5 st 5:or.

          Föreningen har en gemensam tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare, stort torkskåp och mangel. Det finns möjlighet för medlemmarna att hyra en mindre övernattningslägenhet för tillfälliga gäster. På innergården finns en syrenberså med bord, stolar och parasoll, ytterligare bord och bänkar i anslutning till en fast grillplats och en leksandlåda.

         I fastigheten finns bredband via Telenor och TV via Tele2, där varje hushåll själv tecknar avtal.

         I anslutning till fastigheten finns parkering med 21 p-platser och för närvarande ingen kö. Det finns även två gästparkeringar.


         Föreningen har ett återvinningsrum för insamling av tidningar. kartong, metall. glödlampor, lysrör och batterier. Utanför återvinningsrummet finns två varmkomposter för hushållsavfall som producerar näringsrik jord till trädgården.


         Föreningen arbetar med aktivt med en underhållsplan. Exempel på arbete som utförts de senaste åren är förbättring av miljön på innergården med hjälpa av trädgårdsarkitekt, nytt låssystem och nya portapparater, byte till LED-belysning i gemensamma utrymmen och vattenbesparing genom reducerat flöde i alla blandare. Kommande år planeras målning utomhus liksom utbyte av skadade trädetaljer.